دلایل غیبت کردن
دلایل غیبت کردن ما معمولا به دلیل وجود حسادت در ذات ماست. اصولا زمانی که فردی از ما بهتر است و در موقعیتی موفقیت آمیز قرار گرفته است را سعی می کنیم با غیبت و بدگویی پایین بیاوریم و از چشم دیگران بیاندازیم. بعضی از افراد برای جذب تایید دیگران،غیبت می کنند.
در این مقاله قصد داریم در رابطه با دلایل روانشناختی غیبت کردن صحبت کنیم.

دلایل غیبت کردن
دلایل غیبت کردن
دلایل غیبت کردن بسیار مختلفی می تونه باشه وقتی از فردی که می پرسیم که چرا غیبت می کنیم اون پاسخ میده چون فلانی حرص منو در میاره یا چون از فلانی متنفر هستم.
اگر این موارد را ریشه یابی کنیم به این نتیجه میرسیم که دلایل غیبت کردن یا در اثر حسادت است و یا در اثر عدم توانایی حل مشکلات بین دو نفر.
اگر این عادت موجب آزار شما شده است می توانید با مراجعه به مرکز مشاوره در مشهد و صحبت با مشاور خانواده در مشهد به صورت تدریجی این عادت را ترک کنید و آسایش و آرامش را به خود هدیه دهید.
تاثیرات غیبت بر زندگی
غیبت کردن موجب می شود آتش خشم و نفرت نسبت به شخصی در شما روز به روز شعله ور تر شود. تصور کنید از فردی ناراحت هستید و به جای بیان کردن مشکل و مسئله با خود او، شخص سومی را پیدا می کنید و درباره رفتار او دلیل نارحتی صحبت می کنید این شخص سوم اگر آدم مثبتی باشد بحث را خاتمه داده و نمی گذارد ادامه پیدا کند اما اگر خود او اهل غیبت کردن باشد به صحبت های شما دامن خواهد زد و گفته های شما را تایید خواهد کرد و از جنبه های مختلف ایراداتی جدید را پیدا خواهد کرد و برای این که آتش شما تندتر شود نکات جدیدی را به شما خواهد گفت.
این امر موجب ایجاد کینه و نفرت و دشمنی می شود و از یک مشکل کوچک یک اختلاف بزرگ پدید می آورد.
همچنین اگر فردی موفقیت هایی کسب کرده باشد و شما به دلیل حسادت غیبت او را بکنید احتمالا چیزی جز حال بد و عقب ماندن از زندگی نصیب شما نخواهد شد و آن فرد هم چنان به پیشرفت خود ادامه خواهد داد.
پس بیایید این مشکل را از ریشه حل کنیم.
حل ریشه ای عادت غیبت کردن
پیش از شروع غبت اول با خود بگویید شخصی که می خواهم درباره او صحبت کنم چقدر ارزشمند است و زمان و انرژی من چقدر ارزشمند است؟
اگر به این نتیجه رسیدید که ارزش آن فرد از زمان و انرژی شما بیشتر است ببینید با او چه مشکلی دارید. اگر مشکل شما به گونه ای است که می توانید با صحبت منطقی با خود شخص آن را بر طرف کنید همان موقع با فرد تماس گرفته و دلیل ناراحتی را بیان کنید تا او هم دفاعیات خود را اعلام دارد. چه بسا در این میان بسیاری از سو تفاهم ها برطرف شده و دوباره روابط گرم و صمیم همراه با آرامش به شما باز خواهد گشت.
اگر می بینید مشکل بسیار حاد تر از این حرف هاست بازهم غیبت کردن نتیجه مثبتی نخواهد داشت. در واقع شخص سومی که شنونده غیبت است در ۹۰ درصدمواقع برای مکل شما هیچ اهمیتی قائل نمی شود.
پس بهتر است مسئله و یا دردل را با شخصی انجام دهید که از آن صحبت نتیجه ای مثبت دریافت کنید. یک مشاور خوب نه تنها صحبت های شما را افشا نخواهد کرد بلکه صحیح ترین راه حل را به شما رائه خواهد کرد تا از شر این حس گریبان گیر خلاص شوید و یا به شیوه ای مثبت میان شما و شخصی که در حال غبت کردن از او هستید مداخل خواهد کرد تا زمانی که بدون هیچ اصطکاکی مسئله شما حل شود.
اگر به فردی حسادت می کنید به خود یادآوری کنید ازرش وجودی شما از هر چیزی بهتر استو شما نیز با وجود ارزشمندی که دارید با تمرین کردن و تلاش کردن می توانید مهارت های خود را تقویت سازید و آنقدر افتخار آفرینی کنید که به طور کامل فردی که نسبت به آن حس حسادت داشتید که ذهنتان محو شود.
پس بهتر است به جای صرف انرژی برای غیبت کردن روی مهارت و داشته های خود تمرکز کنید و موفق شوید.
اطراف ما پر است از انسان هایی که مطابق سلیقه ما رفتار نمی کند. بهتر است گذشت کنید و انسانها را با تفاوت هایشان دوست بدارید و روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.
نظرات