تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک
تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک به عنوان اولین تجربه اجتماعی کودک می تواند هم باعث ایجاد لذت و استقلال در او شود و هم می تواند استرس و اضطراب ایجاد کند.
مسئله ای که در اینجا بسیار اهمیت دارد، شناخت والدین از کودک خود است و همچنین کمک کردن به او برای ورود به این مرحله است. در این مقاله درباره ورود کودک به مهد و همچنین تاثیرات آن و نقش والدین در ان زمینه صحبت می کنیم.

تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک
تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک
معمولا علم روانشناسی توصیه می کند کودکان را پیش از ۳ سالگی به مهد نفرستید. کودکان در بازه سنی زیر سه سال نیاز به توجه به صورت متمرکز در حوزه خانواده دارند.
در صورتی که در مهد کودک توجه مربی میان تعداد از هم کلاسی های او تقسیم می گردد و همین امر موجب ایجاد حس نا امنی و تنهایی در او می شود.
اما در سنین پس از ۳ سالگی تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک بسیار مثبت است.
بسیاری از مادران نگران هستند که فرستادن کودک به مهد تاثیر مخربی بر رابطه او و مادرش بگذارد و به نوعی رخنه عاطفی ایجاد کند. اما باید گفت که مهد کودک به هیچ عنوان تعیین کننده میزان دلبستگی مادر و فرزند نیست و عوامل دیگری در این حوزه تاثیر گزار هستند.
رفتار کودکان در مهد کودک
تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک به گونه ای است که او را برای فعالیت بیشتر در جامعه آماده می سازد. در واقع مهد کودک در نحوه رفتار، تربیت و آموزش کودکان در شکست و یا موفقیت آنها در آینده نقش تعیین کنندهای دارد.
یکی از تاثیرات مثبت مهد کودک در اثر قرار گرفتن کودک در جمع هم سن و سالان خود ایجاد می شود. گاهی کودکان در حضور بزرگسالان دچار استرس و اضطراب شده و نمی توانند توانایی و استعادا خود را به خوبی به کار گیرند. قرار گرفتن در جمه هم سن و سالان این استرس را از او دور کرده و به راحتی می تواند خلاقیت های خود را پدیدار کند.
استقلال شخصیتی
مهم ترین تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک ایجاد احساس استقلال در کودک است.
کودک در مهد باید بخشی از اموراتش را به تنهایی انجام دهد و همین امر موجب می شود تا تمرین کند برای انجام کارها به والدین و یا دیگران وابسته نباشد.
حتی مشاهده می شود کودک از مشاهده توانایی های خود سرشار از ذوق شده است و به دلیل دستیابی به استقلال در برخی اموری که توانایی انجامشان را دارد احساس عزت نفس کرده است.
انتخاب مهد کودک
تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک زمانی مثبت است که یک مهدکودک خوب و یک مربی خوب برای کودک خود برگزیند. شاید مربی از نظر والدین خوب باشد اما کودک چنین احساسی نداشته باشد.
والدین باید سعی کنند در روزهای آغازین مهد کودک با فرزند خود گفت و گو کنند و در رابطه با احساس او نسبت به مهد و مربی سوال بپرسند. همچنین به طور نامحسوس در مهد او حاضر شوند و او را دورا دور چک کنند و از داشتن حس مثبت کودک خود اطمینان حاصل کنند. یک مهد کودک خوب دارای مجوز تاسیس معتبر است و شامل فضای بازی و سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب، دوربین مداربسته، سرویس بهداشتی و … می باشد. مربی مهد باد چهره ای زیبا و دلنشین داشته باشد و از نظر اخلاقی به دور از اضطراب و استرس باشد. همچنین میزان تجربه و تحصیلات و توانایی او اهمیت فراوانی در تربیت فرزند شما دارد.
نتیجه گیری
اگر در انتخاب یک مهدکودک مناسب برای فرزند خود دقت کنید می توانید زمینه ساز ایجاد احساس استقلال در او شوید و حس عزت نفس را در او بیدار کنید. تاثیر مهدکودک بر شخصیت کودک زمانی مثبت خواهد بود که در مهد کودک احساس امنیت کند و با محیط آن جا و همچنین مربی خود خو بگیرد. پس لازم است با بررسی عواطف و احساسات فرزند خود از خو گرفتن او با مهد کودکش اطمینان حاصل کنید. اگر در خصوص نحوه آماه کردن فرزندتان برای حضور در مهد کودک نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید مرکز مشاوره در مشهد دکتر سعادتی (مشاور خانواده در مشهد)کاملترین مشاوره را برای ایجاد آرامش و امنیت در فرزندتان برای حضور در اجتماع و مهدکودک ارائه خواهد داد. مش
نظرات